Обласна дегустаційна комісія дала «дорогу в життя» 4 новим видам місцевих продуктів.

На останнє засідання обласної дегустаційної комісії, що відбулось днями, було представлено 2 види варено-копчених ковбас, вироблених підприємцем с. Геронимівка, а також 2 види овочевих консерви виробництва СТОВ ім..Шевченка (м. Канів).

- Загалом, із початку року відбулось 7 засідань обласної дегустаційної комісії, де було розглянуто і надано рекомендації щодо виробництва 75-ти зразків нових видів продукції, розробленої і виготовленої на 8-ми підприємствах Черкаського регіону, - констатує начальник ДП «Черкасистандартметрологія» Андрій Мирошниченко. - Обласна дегустаційна комісія була утворена 10 років тому – з метою надання висновків щодо виробництва нових видів харчової продукції, реєстрації нормативної документації та затвердження технологічної документації.
Протягом 10 років відбулось 115 засідань комісії, що розглянула і надала свої рекомендації для 963 нових видів продукції, розроблених 111 підприємствами регіону.
Найбільше продукції на розгляд обласної дегустаційної комісії надавали СТОВ ім.Шевченка (в минулому – «ТОВ «Агроекопродукт» с. Мошни Черкаського р-ну) - 182 зразки нових видів овочевих, м’ясо-рослинних, фруктово-ягідних консервів, соусів, маринадів та швидкозаморожених напівфабрикатів, Смілянська філія ТОВ «Еліт» – 81 зразок морозива, ПП «Сільвер Фуд» (м. Золотоноша) – 50 зразків рибної продукції, ТОВ «Малбі Беверідж» (м. Черкаси) – 42 зразки безалкогольних напоїв.
 

Останні новини