Користувацький вхід

Грибний сезон: рятувальники застерігають!

Черкаські рятувальники звертаються до громадян із проханням дотримуватись правил збирання, приготування та вживання грибів.

Гриби – це дарунок лісу, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може привести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах.

Основні причини отруєнь:
1. Вживання отруйних грибів.
2. Неправильне приготування умовно їстівних грибів.
3. Вживання старих або зіпсованих їстівних грибів.
4. Вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників).

Симптоми отруєння: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності.

Останні новини

Loading...